domingo, 9 de mayo de 2010

10K Sant Quirze 2010

Hoy nos hemos desplazado hasta Sant Quirze para correr una de las cursas que organiza corredors.cat.

El recorrido consiste en dos vueltas a un circuito urbano de 5 kilómetros. No es plano pero tampoco excesivamente duro. Hay dos cuestas difíciles, una de pendiente no muy pronunciada pero larga (después del km1/km6) y otra más corta pero con un desnivel importante (entre el km3/km8 y el km4/km9). Esta es la descripción completa extraída de la página oficial de la cursa:
La sortida és davant del Camp de Futbol de Sant Quirze.
Comencem al carrer Priorat en lleugera pujada fins la rotonda d’entrada a un polígon industrial, la qual farem sencera, sortint d’ella pel carrer Pallars. Comença el recorregut per la zona residencial de Can Casablanques, de perfil suau i agradable fins arribar a la Ronda Arraona, a través del carrer Urgell, de perfil pla. Malgrat que aquesta via és molt ampla, la calçada per on passa la cursa és estreta, l’espai just per on passa un vehicle, i a més, fa lleugera pujada durant 150 metres.
Passada una nova rotonda, la via s’eixampla molt i torna a suavitzar-se el perfil. Passem pel Km.1 (km.6) i llavors iniciem un llarg tram per una part exterior al poble, un espai molt obert enmig de prats, camps de conreu i urbanitzacions, que de ben segur proporcionaran agradables sensacions per córrer. Es tracta de l’Avinguda Can Pallàs, un tram recte d’uns 800 metres que farem sencer en tots dos sentits, primer d’anada amb lleugera pendent de pujada i després la completarem, lògicament de baixada. En aquest tram ens creuarem amb la resta de corredors i ens podem anar saludant. L’incòmode gir de 180º no es tal ja que es fa tot aprofitant la rotonda del final de l’avinguda i on trobarem el Km.2 (km.7).
En acabar l’avinguda entrem dins d’un altre barri residencial, Sant Quirze Jardí, presidit per la Masia de Can Feliu. Dins d’aquest barri, farem dos girs de 90º, sempre en lleugera baixada, per anar a buscar Km.3 (km.8) a tocar de la casa d’en David.
Just al sortir d’aquest barri, creuarem el Parc de Can Feliu, just al costat de la Riera de la Batzuca. Aquest tram és en lleugera baixada i en un ambient que acostuma a ser molt fresc per la proximitat de la vegetació de ribera i on el color verd predomina en el paisatge.
Just a la sortida del parc, cal agafar una mica d’embranzida, ja que ens trobem potser amb el tram de major pendent de pujada al carrer Llaurador però que amb prou feines són 80 metres. Travessem el nucli urbà, de perfil molt suau, quasi pla, primer per l’Av.Gaudí, i després pel carrer Pi i Maragall, on trobarem el Km.4 (km.9), i carrer Manso fins arribar a l’Avinguda Camí del Mas.
Allà la cursa gira 90º, falten uns 700 metres que són preeminentment amb lleugera inclinació ascendent, i si venim justos de forces, es poden fer durs. Passarem pel costat del Parc de les Morisques, un altre espai obert i de molta verdor i just en acabar, enfilem de nou carrer Priorat, on ja albirarem l’arc del Km.5 si estem a la primer volta o bé d’arribada, si ja hem completat la segona volta, tot fent un sprint final.

La ubicación de la salida y meta es perfecta, al lado del campo de fútbol municipal, el cual se habilita como parking para los participantes, con lo que casi no hace falta ni usar el servicio de guardarropa.

Desde el punto de vista atlético, por fin he conseguido encontrarme bien en una 10K.

Me ha costado un poco arrancar aunque igualmente pensaba empezar conservador a sabiendas de la dureza relativa del circuito, también para evitar la "salida-cohete" de cursas anteriores. Con esto he conseguido ir progresando hasta encontrar un ritmo cómodo y constante.

Señal inequívoca de que iba bien: he adelantado corredores en todo momento. Y al acabar he podido comprobar que las dos vueltas han salido más o menos en un tiempo similar. Bien.

La verdad es que esta cursa la he disfrutado, no ha sido agónica como la de Bombers o El Papiol la semana pasada; el promedio de pulsaciones, hoy 157, Bombers 169, y el tiempo relativo teniendo en cuenta la dificultad del recorrido creo que ha sido similar. Así que ya lo sabéis: hay una grandísima diferencia entre salir como un cohete e irse deshinchando a salir más conservador y progresar.

  • Tiempo 42:53

  • Posición 90 de 560

1 comentario:

  1. Qué bien cuando uno acaba con buenas sensaciones, ¿no?
    Ya he leído en diversas crónicas que la SQV no es buena para batir marcas y con tu crónica y posición en la general lo confirmas.
    A seguir así.

    ResponderEliminar